IDIOMA: CA | ES Email:granja@laselvatana.net
Alguna pregunta? 659 200 445

LA HISTÒRIA DE LA SELVATANA

Jo sóc l’Anna, la més petita de la família i us explicaré la història, tal com me l’han explicat a mi, sobre l’aventura i el projecte que vam iniciar la família Mir Serra fa 18 anys.

Tot va començar quan els meus pares, l’Ana i l’Alfons, periodista i economista de professió i residents a Barcelona van decidir tenir fills i canviar d’estil de vida. Els atreia la idea d’un ambient bucòlic i natural per tal d’educar-nos i veure’ns créixer, així que van decidir venir a Campllong a reformar l’antiga granja del meu besavi, i a convertir-la en la seva futura vocació.

De mica en mica van anar adequant les instal·lacions i produint més llet, fins que va arribar una forta crisi al sector làctic. Per tal d’evitar el tancament de la granja, amb la qual estàvem tots molt il·lusionats, van optar per convertir-la a l’ecològic i sortir de la ramaderia intensiva. A l’endinsar-se en aquest món van descobrir un estil de ramaderia equilibrat amb la natura i respectuós i relaxat amb els animals, que els va enamorar.

Fins aleshores venien la llet a centrals lleteres, que en aquells moments no estaven interessades en la llet ecològica, així que el següent pas va ser construir un obrador i posar-se a dissenyar i produir els seus propis productes làctics. Arribar al client final ha afegit molta satisfacció i il·lusió per la feina ben feta. I tots aquests canvis han fet possible que aquesta granja familiar sobrevisqui i segueixi creixent.
 

Des de 1970

El 1970 l’avi Andreu (originari de Santa Coloma de Gramanet) va portar 50 vaques Frisones des de Dinamarca amb tren (a la foto baixant les vaques a l’estació de Riudellots de la Selva). Des de aleshores a la Selvatana no hi ha entrat cap animal de fora. Totes són filles de filles de filles… Això ens permet no haver de vacunar als animals, ja que les nostres nenes viuen en un entorn aïllat i bacteriologicament molt conegut pel seu sistema immunològic.