IDIOMA: CA | ES Email:granja@laselvatana.net
Alguna pregunta? 659 200 445

ELS CAMPS

A la Selvatana disposem de 80 hectàrees per cultivar el menjar de les nostres vaques. Ecològic és menjar de proximitat; les vaques de Campllong han de menjar el menjar de Campllong, així disminuïm la petjada de carboni (els recursos malgastats i la contaminació generada pel transport). No fem servir transgènics. Als camps no utilitzem insecticides ni herbicides ni adobs químics. Treballem amb la rotació i l’associació de cultius, i adobem els camps amb els fems de les vaques. És un cercle tancat: “les vaques fan caca, que alimenta a les plantes, que alimenten a les vaques, que fan la caca, que alimenta a les plantes, que alimenten a les vaques…”

Cultivem ray-grass, ordi, civada, userda i sorgo.

També destinem una part dels camps a pastura. L’accés lliure a pastures és fonamental perquè les vaques visquin de la manera més natural i pròpia possible.

Som una granja ecològica compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat

camps de pastura de les vaques de la Selvatana

 

COM LES ALIMENTEM

En producció ecològica les vaques han de menjar com a mínim un 60% de ferratge i com a màxim un 40% de concentrat o pinso.
A més a més del que poden menjar a les pastures, a l’estable els hi servim dos àpats diaris. Un dels àpats és herba fresca, acabada de segar. L’altre és a base d’una barreja de palla, silo i cereals. Cada vaca menja uns 40 quilos i beu uns 50 litres d’aigua al dia. Les cries s’alimenten amb llet de les seves mares durant els tres primers mesos.